onsdag den 6. april 2011

Liberalisering af apotekersektoren

Apotekersektoren trænger til liberalisering og det var egentlig også VK-regeringens plan. Men de "konservative" har valgt at yde aktiv dødshjælp til monopolet og fået liberaliseringen udskudt. I min blog på Borsen.dk i dag efterlyser jeg en liberalisering og beskriver hvordan apotekerne stjæler din tid for at holde distributionsomkostningerne nede.

1 kommentar:

  1. Jeg synes ikke du rammer helt plet i din analyse. Ventiden i Føtex, Bilka eller hvilken som helst anden konkurrenceudsat branche er ikke kortere. Måske kan det føles lang tid, fordi meget få kender til alle de ting, der skal gøres inden man kan få udleveret medicinen på recepten.

    Hele diskussionen om afskaffelse af apoteksmonopol virker lidt underlig. Indretter man et hjørne i Bilka, hvor fagpersoner sælger medicin, så er det et apotek. Den type apoteksmonopol er jeg klar tilhænger af, ligesom jeg er tilhænger af lægernes monopol på lægegerning. Medicin er ikke en vare som alle andre i Bilka.

    At give etableringsretten fri for fagpersoner ville dog være en god liberalisering, men det er ikke det jeg ser agiteret for.

    SvarSlet