torsdag den 22. juli 2010

Venstre om den offentlige sektor

Nu er den offentlige sektor tilsynelandende blevet for stor for partiet Venstre. Næstformand Kristian Jensen udtaler til Berlingske Tidende (20/7), at "Nu er størrelsen af den offentlige sektor i forhold til størrelsen af den private sådan, at vi risikerer ikke at have styrken til at blive ved med at være et rigt samfund". Det er helt rigtigt, men den offentlige sektor har sådan set været for stor i mange, mange år, hvor Venstre har siddet i regering og hvor den er blevet større og større.

Partiet har gjort meget lidt for at bremse væksten i den offentlige sektor, man har snarere prallet med, hvor mange flere offentligt ansatte, der er kommet under statsminister Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen.

Venstre har opstillet en målsætning om en vækst i den offentlige sektor på 0,5% om året, mens den private sektor skal vokse med 2,0%. Sådanne målsætninger har man opstillet før, men væksten har alligevel ligget et godt stykke over 1% om året. Det er simpelthen ikke troværdigt, når Venstre lover at bremse væksten i den offentlige sektor.

Det er spil for galleriet, når Venstre siger, at væksten i den offentlige sektor skal bremses. Venstre er som Det konservative Folkeparti presset af Liberal Alliance, der har success med at fremlægge en liberal reform dagsordenen, og kommer derfor med disse markeringer, som ikke er bundet i realiteter. Når det gælder den offentlige sektor, så holder partiets slogan "Venstre ved du hvor du har" ikke en millimeter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar