tirsdag den 9. februar 2010

Obamas indbydelse til TV-transmitteret topmøde mellem demokrater og republikanere om sundhedsreformen er et medieshow

Præsident Barack Obama vil indkalde demokrater og republikanere til et TV transmitteret topmøde, hvor partilederne for de to partier skal diskutere sundhedsreformen. Det er en højest besynderlig fremgangsmåde, hvis præsidenten ønsker en politisk aftale med republikanerne. Man kan ikke først forhandle en aftale på plads med demokraterne i hemmelighed, som indeholder snesevis af studehandler og så forvente en debat om "din plan, min plan" i offentlighed.

Hvis Obama virkelig ønsker en sundhedsreform, bør han starte forfra med alle partier. Det ville være en god ide, da det er lettere at gennemføre en reform, der begrænser udgiftsvæksten, hvis de toneangivende demokrater og republikanere er med.

Men der er ingen tegn på, at Obama og demokraterne virkelig ønsker en aftale med republikanerne. Så havde de i givet fald involveret dem tidligere i processen. Og republikanerne har da også gennemskuet, at topmødet blot er et medieshow, som skal forsøge at udstille republikanerne, så det bliver næppe til noget.
Hvornår har man nogensinde hørt om en politisk aftale, som blev indgået under en partilederrunde? Hvis nogen kender eksempler herpå, må det meget gerne sende mig en mail.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar