onsdag den 31. marts 2010

Virksomheder nedskriver efter ObamaCare

Flere amerikanske virksomheder har efter vedtagelsen af sundhedsreformen. Reformen betyder, at virksomheder, der fortsat yder pensionerede medarbejdere en tillægsforsikring til dækning af medicinudgifter, mister et subsidie.

I 2003 vedtog Kongressen efter forslag fra præsident George W. Bush at udvide dækningen i Medicare (den offentlige sygesikring for ældre) til at omfatte alle medicinudgifter (Medicare part D). Hidtil havde kun medicinudgifter givet under indlæggelse eller administrateret af læger været omfattet. Mange virksomhederne tilbød derfor medarbejdere dækning for medicinudgifterne. For at undgå at virksomhederne droppede disse ordninger, valgte Kongressen at give virksomheder et skattefrit subsidie på 28% af den gennemsnitlige udgift ved den nye offentlige dækning og virksomheder bevarede skattefradrag for udgifterne.

Sundhedsreformen fjerner dette fradrag og det var fået flere børsnoterede selskaber til at sende meddelelser til fondsbørsen om ændringer i værdien af selskabet. Se WSJ (27/3) og WSJ (31/3).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar