torsdag den 1. april 2010

Virksomhedernes omkostninger falder efter sundhedsreformen, hedder det fra Obama administrationen

Handelsminister Gary Locke skriver i WSJ (1/4), at sundhedsreformen er meget erhvervs-venlig. Reformen vil opnå målet om at reducere væksten i omkostningerne. Det er der 3 grunde til.

For det første reducere reformen antallet af uforsikrede, som indirekte øger omkostninger ved sundhedsforsikringer, fordi uforsikrede har ret til behandling i skadestuerne. Det er en skjult skat på 1.000 USD om året per familie med forsikring, skriver Locke. Og antallet vil komme ned efter sundhedsreformen, fordi de fleste borgere bliver pligtige at forsikre sig.

For det andet vil reformen støtte sygeforsikring for medarbejdere, der er pensionsioneret før tid (og som arbejdsgiverne betaler). Der er for tidligere medarbejdere i alderen fra 55-64 år. Det er normalt først muligt at komme i den offentlige sygesikring for ældre (Medicare), når man er fyldt 65 år. Statsstøtten vil reducere præmien per familie med ca. 1.200 USD.

Og for det tredje gennemfører sundhedsreformen en række tiltag, som begrænser væksten i omkostninger og præmier. Det er skatten på dyre sygeforsikringer (de facto reduktion i skattefradraget), som medfører et større pres for at mindske omkostningerne. Det er nye beføjelser til Independent Payment Advisory Board til at kontrollere priserne på læge- og hospitaler. Og det er også subsidier til små virksomheder, som tegner forsikringer til medarbejderne.

I sammenligning med disse er det ændringen omkring subsidiet til virksomheder, der betaler pensionerede medarbejderes tillægsforsikring til medicin, et mindre spørgsmål, skriver Locke. Subsidiet fjernes ikke, som jeg skrev i går, men det bliver ikke muligt at trække det fra (når virksomheden bruger pengene):
"In 2013, that changes. Under the new law, businesses will still get the same 28% subsidy, and it will still be tax free. They just don't get to deduct the subsidy".
Så det er en storm i et glas vand, når virksomheder sender meddelelser til fondsbørsen med nedskrivninger!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar