torsdag den 2. juli 2009

Trods finanskrisen har bankfolk har større troværdighed end politikere

Berlingske Tidende kan i dag berette, at bankfolk har større troværdighed i befolkningen end politikere. Det kan måske overraske efter den seneste tids store tab i bankerne.

Men mon ikke ræsonnementet i befolkningen er, at bankfolk måske nok har haft en lidt for letsindig omgang med pengene under seneste højkonjunktur, mens politikerne konstant og konsekvent har en letsinding omgang med pengene, uanset om vi befinder os i en økonomisk op- eller nedtur.

Politikerne er i hvert fald gode til at finde på argumenter, der skal begrunde deres rundhåndede brug af skatteborgernes penge. Når det går op, så har vi råd til at "ofre" mere velfærden, mens vi er "nødt" til det for at "sætte gang i økonomien", når det går ned. Om pengene bruges hensigtsmæssigt eller ej er mindre væsentligt, da det primært handler om at tilgodese snævre særinteressers krav om flere ressourcer til dit og dat.

For bankfolk har det i det mindste konsekvenser, når udlånsforretningen kører dårligt, og bankfolk tør i det mindste også indrømme, når de har kvajet sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar