onsdag den 20. januar 2010

Advokater klarer frisag i amerikansk sundhedsreform

Amerikanske advokater, der fører erstatningssager mod hospitaler og læger, kan ånde lettet op og takke deres lobbyister i Washington D.C. for et veludført arbejde, skriver Los Angeles Times (19/1). Der er nemlig intet, der truer deres indtjening i den kommende sundhedsreform. Mens læger, hospital, forsikringsselskaber, medicin- og medicoindustri samt patienter kommer til at opleve store ændringer, klarer advokaterne, de såkaldte trial laywers, frisag.

Congressional Budget Office (CBO) har estimeret, at sundhedsvæsenet kunne spare 55 mia. USD over 10 år i omkostninger til advokatsalærer og erstatninger, hvis erstatningssystemet blev reformeret (lagt låg over erstatningernes størrelse). Dertil kommer omkostninger til såkaldt defensive medicine, hvor læger og hospitaler udfører unødvendige test og diagnoser for at beskytte sig imod eventuelle sagsanlæg.

Præsident Barack Obama anerkendte i sommer, at der var et problem, og åbnede døren på klem for små forsøg i enkelte delstater, men døren blev hurtigt sparket i igen. Disse forsøg er udvandede i sundhedsreformen. Som Los Angeles Times skriver, så er advokaterne store bidragydere til demokraternes valgkasser og intet demokratisk kongresmedlem ønsker at gøre sig selv uvenner med advokaterne, selvom de på tomandshånd kan se det rimelige i en reform.

Se tidligere indlæg her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar